Home POLITIKA Advokat Vesne Pešić: Tužilaštvo tvrdi da nema spise o Hercegovačkoj

Advokat Vesne Pešić: Tužilaštvo tvrdi da nema spise o Hercegovačkoj

SHARE

Ročište povodom tužbe ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića protiv sociologinje Vesne Pešić, zbog njenog teksta na sajtu Peščanik, odloženo je za 31. maj. Na zahtev advokata Vesne Pešić sud je ranije zatražio od Tužilaštva spise predmeta u slučaju rušenja u Hercegovačkoj.

„Tužilaštvo je odgovorilo da predmet nije kod njih. Objasnili smo da to nije moguće jer istražni predmet mora da bude u Tužilaštvu, zbog čega smo tražili da sud ponovo od Višeg tužilaštva zatraži spise ovog predmeta“, kaže advokat Vesne Pešić Vladimir Gajić za Insajder.net.

Kako navodi Gajić, tim dokazom su advokati Vesne Pešić želeli da uvere sud da su kritike koje je Pešićeva iznela na račun Nebojše Stefanovića bile opravdane.

„Po svemu sudeći, istraga u slučaju Herecgovačke se uopšte ne vodi“, zaključuje Gajić.

loading...

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nije se danas pojavio na ročištu i to je opravdao bezbednosnom konferencijom na kojoj mora da prisustvuje u Novom Sadu. Odbrana je stoga tražila i da troškove današnjeg ročišta snosi Stefanović jer se zbog njegovog nedolaska nije održalo.

Tužena Vesna Pešić nije želela da komentariše i prejudicira ishod, ali je navela da “uliva nadu” to što je preinačena presuda NIN-u pred Apelacionim sudom.

Nebojša Stefanović tužbu je podneo zbog kolumne “Dosoljavanje” objavljene 14. maja prošle godine na portalu Peščanik, u kojoj Vesna Pešić o slučaju Savamala navodi da je “jedino glupost ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića nenadmašna i nepredvidiva” i da “do sada nismo otkrili zašto je baš njemu dodeljena uloga da ispadne najgluplji”. 

U tužbi se navodi da je “Vesna Pešić novinarka”, a da je “maliciozno i netačno preneta izjava tužioca povodom nelegalnog rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici”, koju je ministar dao za RTS. 

On zbog tih reči traži od autorke i urednica portala Svetlane Vuković i Svetlane Lukić odštetu u iznosu od 200.000 dinara zbog povrede časti i ugleda.

Izvor: Beta, Insajder

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here