Home POLITIKA Tužilaštvo za Krik: Još nije pokrenuta istraga povodom pronađenog oružja u Jajincima

Tužilaštvo za Krik: Još nije pokrenuta istraga povodom pronađenog oružja u Jajincima

SHARE

Portparolka Višeg javnog tužilaštva Tatjana Sekulić za KRIK kaže da istraga u slučaju Jajinci, kada je u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića pronađen arsenal oružja, još nije počela.

Ona je dodala i da će tek kada se završi predistražni postupak, tužilac biti u mogućnosti da oceni da li je i ko počinio krivično delo.

Sekulić je dodala i da je tužilac odmah po pronalasku oružja uputio zahtev policiji za prikupljanje važnih činjenica i dokaza čime je otvoren predistražni postupak.

„Do sada je u postupku ispitano više desetina lica sa kojima su obavljani razgovori u svojstvu građana, dati su nalozi za DNK veštačenja, upoređivanja sa tragovima pronađenim na licu mesta, a u toku je preduzimanje i drugih istražnih radnji u predistražnom postupku“, rekla je Sekulić i dodala da se radnje koje se preduzimaju ne mogu okončati za par dana.

Podsetimo, mediji su krajem oktobra prošle godine objavili da je u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića pronađen arsenal oružja.

loading...

Pojedini članovi Vlade ocenili su da je u pitanju pokušaj ubistva premijera ili njegovog brata.

Dva dana pošto je nađen sanduk s oružjem, sam Aleksandar Vučić je izjavio da ne veruje da je reč o atentatu, navodeći da je taj deo šume u Jajincima najbolje mesto gde ljudi ostavljaju svoje staro oružje.

Ministar policije Nebojša Stefanović navodio je da u celom slučaju “vidi tragove ozbiljnog profesionalizma”, pa i da premijer strahuje da je meta bio njegov brat“.

Desetak dana kasnije, ministar policije, Nebojša Stefanović, odgovarajući na pitanja novinara Insajdera rekao je “policiju u istrazi nije definisali šta je motiv, kao i da policija još nije dobila dovoljno dokaza”.

Izvor: Krik, Insajder

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here