Home POLITIKA Rusija tvrdi da je kvazi država Kosovo izvor nestabilnosti

Rusija tvrdi da je kvazi država Kosovo izvor nestabilnosti

SHARE

Kvazidržava Kosovo glavni je izvor regionalne nestabilnosti, a slepa popustljivost velikoalbanskim težnjama vodi ka raspirivanju međuetničkih tenzija i povećanju konfliktnog potencijala na Balkanu, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Piše: Danas Online

03. maj 2017. 21:57

 Rusija tvrdi da je kvazi država Kosovo izvor nestabilnosti

Ministarstvo inostranih poslova Rusije ističe da je neprihvatljivo odsustvo adekvatne reakcije pokrovitelja Prištine, pre svega EU i SAD, na ekstremističke neobuzdane izjave Ramuša Haradinaja na račun Beograda i srpskog rukovodstva, prenosi N1.

“Zapadni partneri smatraju to normalnim? Je li to dozvoljeno u savremenoj Evropi? Brisel i Vašington se solidarišu sa Haradinajem? Ili jednostavno nisu u stanju da urazume svog štićenika?”, navode iz ruskog Ministarstva.


loading...

U komentaru Ministarstvo ističe podršku odlučnom odgovoru rukovodstva Srbije na prostački napad čoveka umešanog u izvršenje najtežih zločina protiv mirnog stanovništva tokom kosovskog konflikta 1990. godine.

Rusko ministarstvo izražava žaljenje takvim razvojem događaja, raspirivanja strasti, što je, kako navode, bilo i očekivano s obzirom na odluku francuskog suda, koji je ignorisao pravno osnovani zahtjev srpske strane i oslobodio Haradinaja, koji je okrivljen za izvršenje mnogih otmica, silovanja, ubistava.

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here