Home DRUŠTVO Da li će tužilaštvo dostaviti spise o Savamali?

Da li će tužilaštvo dostaviti spise o Savamali?

SHARE

U Višem sudu sutra glavno ročište po tužbi Nebojše Stefanovića protiv Vesne Pešić i portala Peščanik

Pešić: Ohrabruje obaranje presude protiv NIN-a

Glavno ročište po tužbi ministra policije Nebojše Stefanovića protiv sociološkinje Vesne Pešić i portala Peščanik održava se sutra od 9.30 sati u Višem sudu u Beogradu.

Piše: A. P.

Beograd 04. maj 2017. 19:50

 Da li će tužilaštvo dostaviti spise o Savamali?

U tom terminu biće saslušani Stefanović i Pešićeva kako bi se utvrdilo da li je, i na koji način, kolumna poznate sociološkinje o odgovornosti i izjavama ministra policije o rušenju u Savamali povredila njegovu čast i ugled.

Jedan od predloga odbrane, koji je usvojen na pripremnom ročištu bio je i da, kao dokazni materijal, Viši sud zatraži da Tužilaštvo dostavi spise prikupljene u dosadašnjoj istrazi o rušenju u Hercegovačkoj. Advokat Vladimir Gajić, branilac tužene, izvođenjem ovih dokaza pokušaće da opravda potrebu Pešićeve da napiše da je “glupo” Stefanovićevo opravdanje za neizlazak policije na teren tokom vezivanja građana u Savamali.


loading...

Urednice portala Peščanik neće se pojaviti na saslušanju, objašnjava nam urednica Svetlana Lukić, jer je sudija iskoristila zakonsku mogućnost da traži da one i njihov advokat ne prisustvuju ročištu.
Uoči pojavljivanja na sudu, Vesna Pešić rekla je za Danas da se “priprema za saslušanje i da je, u pogledu ishoda suđenja, dosta ohrabruje epilog slučaja Stefanović – nedeljnik NIN”. Povodom teksta koji se, takođe ticao odgovornosti ministra u slučaju Savamala nedavno je doneta odluka Apelacionog suda kojim se presuda Višeg suda preinačuje u korist NIN-a.

Stefanović je tužbu podneo zbog kolumne “Dosoljavanje” objavljene 14. maja prošle godine na portalu Peščanik, u kojoj Vesna Pešić o slučaju Savamala navodi da je “jedino glupost ministra policije Nebojše Stefanovića nenadmašna i nepredvidiva” i da “do sada nismo otkrili zašto je baš njemu dodeljena uloga da ispadne najgluplji”. U tužbi se navodi da je “Vesna Pešić – novinar”, a da je “maliciozno i netačno preneta izjava tužioca povodom nelegalnog rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici”, koju je ministar dao za RTS. On zbog ovih reči traži od autorke i urednica portala Svetlane Vuković i Svetlane Lukić odštetu u iznosu od 200.000 dinara zbog povrede časti i ugleda.

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here