Home POLITIKA Protest protiv diktature: Delio se "Sorošev dolar"

Protest protiv diktature: Delio se "Sorošev dolar"

SHARE

Okupljanje demostranata kojim se obeležava mesec dana Protesta protiv diktature počelo je na platou ispred Narodne skupštine.

Piše: M.Miljković

03. maj 2017. 19:58

Protest protiv diktature: Delio se "Sorošev dolar"

18:25 – Onima koji 31 dan šetaju beogradskim ulicama, danas je stigla i prva “isplata” – organizatori dele crno-beli “Sorošev dolar”, koji je kako na “novčanici” piše “legalna valuta za sve strane plaćenike, žutu bagru, crvenu bandu ljude sa “f” šifrom i pijanu i drogiranu studentariju”.

Planirano je da povorka oko 19:00 časova krene do Republičke izborne komisije, “kako bi podsetili građane na koji je način vlast dobila izbore.”  Građani će imati priliku da peglaju svoje glasačke listiće, za šta će takodje biti plaćeni.

loading...

19:05- Nekoliko “fantoma” cirkuliše medju okupljenima kako bi se dogovorili koju građevinu sledeću srušiti.

“Predlažem da se krene od Starog dvora pa da na tom mestu napravimo parking – manjak parking mesta je jedan od ključnih problema prestonice”, predložio je jedan od njih. Od poznatih ličnosti, večerašnji protest je podržao Janko Veselinović, lider Pokreta za preokret. Očekuje se polazak ka zgradi RIK-a.


19:11 Nešto iza 19 časova došlo je vreme za pokret. Stotinak okupljenih građana skrenulo je sa platoa ispred parlenta u Ulicu Dr Dragoslava Jovanovića i krenulo put RIK-a.

19:22 Nakon kratke šetnje, stigavši pred zgradu pomenute institucije, građani su postavili daske i započeli peglanje glasačkih listića. Za taj posao plaćeni su – Soroševim dolarom. Bilo je i glasanja – s tim što su “birači” dobijali listiće na kojima je broj 6 već bio zaokružen. “Peglamo brže, jače i bolje”, uzviknuo je neko iz gomile.

19:38 Ispred RIK-a je započelo “glasanje”, s tim što su “birači” dobili listiće na kojima je broj 6 već zaokružen. “Peglamo brže, jače i bolje”, uzvikuje neko iz gomile, dok se ori “ispeglaj mi listić Nebojša”. A onda, nešto što niko nije očekivao: kompletan glasački materijal, sa sve kutijom i zapisnicima je nestao. Uzalud okupljeni uzvikuju “ukradoše kutiju”, njoj.

19:50 Organizatori su pozvali okupljene da se sklone sa ulice, čime je okončan tridesetprvi Protest protiv diktature. Oni su pozvali okupljene da sutra u podne dođu na Dorćol, u ulicu Dunavski kej 11, kako bi pružili podršku porodici koji država želi bespravno da iseli.

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here