Home POLITIKA Dačić: Zaev brutalno napao Vladu Srbije i Aleksandra Vučića

Dačić: Zaev brutalno napao Vladu Srbije i Aleksandra Vučića

SHARE

Šef diplomatije Ivica Dačić ocenio je da je lider makedonskog SDSM-a Zoran Zaev u večerašnjem intervjuu „brutalno i skandalozno napao Aleksandra Vučića“.

„Ne znam čime su Aleksandar Vučić i Vlada Srbije zaslužili ovako brutalan i skandalozan napad od strane pretendenta na mesto makedonskog premijera Zorana Zaeva. Zar mu nije dosta problema koje ima u Skoplju, već ih traži i s Beogradom?“, upitao je Dačić.

On je ocenio i da se prijatelji Srbije ne ponašaju ovako kako je nastupio Zaev.

On je podsetio da Vučić danima i mesecima poziva na mirno rešenje problema u Makedoniji, ne mešajuci se u unutrašnje stvari, ističući da to može izazvati nestabilnost u celom regionu.

loading...

“Što Zaev ne napade Ramu i Tačija, nego Vučića? Nije on toliko naivan da ne zna da koncept Velike Albanije nije kompletan bez Skoplja”, naveo je Dačić.

Stranka Zorana Zaeva u Makedoniji je i dalje u opoziciji, iako je posle parlamentarnih izbora uspela da obezbedi većinu u Parlamentu, a u poslednjih 11 godina na vlasti je stranka makedonskog predsednika Nikole Gruevskog.

Međutim, Dačić je reagujući na izjave Zaeva ponovio da je Srbija političke odluke donosila u korist Makedonije, dok je Makedonija, s druge strane, donosila odluke štetne za Srbiju. 

“Srbija je prema Makedoniji bila iskrena, priznala ju je pod ustavnim imenom, iako se time zamerila Grčkoj, nijednu reč nije izgovorila mešajući se u njene unutrašnje stvari, a Makedonija je priznala Kosovo, glasala protiv Srbije u Unesku i sada kandidat za premijera brutalno vređa rukovodstvo Srbije i ubedljivo izabranog predsednika Vučića”, naveo je Dačić i dodao: “Samo jos fali da izglasaju rezoluciju o srpskom genocidu nad Albancima.”

Lider SDSM-a Zoran Zaev u današnjem intervjuu govorio je i da su Srbi i Makedonici bratski narodi, ali i da je u Srbiji na vlasti “nacionalističko rukovodstvo” Aleksandra Vučića.

Na ovu izjavu reagovao je i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin i upitao lidera SDSM-a Zoran Zaeva da li je napad na Vučića smislio sam ili su mu to rekli Rama, Tači ili Džaferi.

Izvor: B92

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here