Home POLITIKA Vučić: Samo kažem da ne morate da putujete baš u Francusku

Vučić: Samo kažem da ne morate da putujete baš u Francusku

SHARE

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da Srbija nije prekinula diplomatske odnose sa Francuskom posle odluke francuskog Apelacionog suda da odbije zahtev za izručenje bivšeg vodje OVK Ramuša Haradinja, ali da neće dozvoliti da neko gazi Srbiju.

Vučić je kazao da je njegova molba zvaničnicima i službenicima u ministarstvima Srbije bila da naredna tri meseca ne putuju u Francusku.

“Ne prekidamo diplomatske odnose, samo kažem ne morate baš da idete na službeni put 90 dana u Francusku”, rekao je Vučić novinarima posle obilaska Rudarskog basena Kolubara.

Premijer je istakao da je jedina odluka Vlade Srbije bila protestna nota Francuskoj, ali da to nije “ništa strašno”, jer, kako kaže, Srbija i Hrvatska su prošle godine razmenile dvadesetak nota.

“Kako ste imali poštovanje prema srpskom pravosuđu kada je trebalo da se progone krivci za vašeg državljana (Brisa Tatona), a kako danas nemate poverenje u srpsko pravosuđe kada je trebalo da se sudi Ramušu Haradinaju”, upitao je Vučić.

loading...

Podsetimo, Vlada Srbije naložila je svim državnim zvaničnicima i službenicima u ministarstvima, kao i direktorima javnih preduzeća da otkažu planirana službena putovanja u Francusku i da u naredna tri meseca ne dogovaraju nikakve posete i aktivnosti toj zemlji.

Kako su preneli mediji, ta odluka je jedan u nizu odgovora na odluku Apelacionog suda u Kolmaru da odbije zahtev Srbije za ekstradiciju bivšeg vodje OVK Ramuša Haradinaja, koji se sumnjiči za ratne zločine na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Ne mešamo se u odnose u Makedoniji

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je i da se Srbija ne meša u unutrašnje odnose u Makedoniji.

“Tamo živi nama prijateljski narod kome želimo mir i stabilnost”, rekao je Vučić.

Istakao je da je Srbija mala zemlja, kojoj je važno da region bude miran i stabilan.

“Za nase je važno da sve bude mirno, da bude stabilno na Balkanu… Naše je da očuvamo stabilnost u zemlji”, dodao je Vučić.

Izvor: Beta

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here