Home DRUŠTVO Prosvetari na zajedničkom protestu

Prosvetari na zajedničkom protestu

SHARE

Članovi Sindikata obrazovanja Srbije, Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije “Nezavisnost” i Sindikata radnika u prosveti Srbije učestvovaće u prvomajskom protestu koji zajednički organizuju UGS “Nezavisnost” i Savez samostalnih sindikata Srbije.

Piše: V. Andrić

Beograd 30. april 2017. 10:00

Prosvetari na zajedničkom protestu

To je potvrđeno Danasu u tim sindikalnim organizacijama. Od reprezentativnih sindikata obrazovanja 1. maj jedino neće obeležiti članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije. Predsednica Sindikata obrazovanja Srbije Valentina Ilić kaže za Danas da je prevashodni cilj poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u obrazovanju, odnosno da plate prosvetnih radnika budu bar na nivou proseka Republike.

– Zahtevamo poboljšanje materijalnog položaja, bolje uslove rada, dobre zakone koji treba da unaprede ceo sistem obrazovanja. To nije samo interes sindikata već i države, kaže za Danas Slobodan Brajković, predsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije.


loading...

Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika, ističe da taj sindikat nikada nije organizovao akcije za 1. maj i da su prepoznali druge datume da budu u “žiži dešavanja na ulici”, kao što je 17. mart. Toga dana, podsetimo, Unija je obeležila dve godine od velikog okupljanja prosvetara ispred Ministarstva prosvete tokom najvećeg štrajka u istoriji srpskog obrazovanja, koji je završen potpisivanjem sporazuma, na čijem ispunjenju sindikati i danas insistiraju.

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here