Home POLITIKA U Beču drugi skup podrške Protestu protiv diktature

U Beču drugi skup podrške Protestu protiv diktature

SHARE

Na Bečkom Heldenplac-u večeras je održan drugi skup podrške građanskim protestima u Srbiji. Pred pedesetka okupljenih i velikim brojem prolaznika pročitano je otvoreno pismo Sebastijanu Kurcu predsedavajućem OEBS-a i ministru spoljnih poslova Austrije.

Piše: Danas Online

29. april 2017. 20:33

U Beču drugi skup podrške Protestu protiv diktature

“Gospodine ministre, Vi i čitava evropska javnost zna da su pre nepunih mesec dana održani predsednički izbori u Srbiji na kojima je nadpolovičnom većinom od 55 posto pobedio dosadašnji premijer Aleksandar Vučić. Čestitke na izbornoj pobedi i takozvanom trijumfu primio je istog dana i od Vas i od kancelara Kristijana Kerna, čime su potvrđeni vaši bliski i prijateljski odnosi, koje gospodnin Vučić neretko ističe.

Da li ste Vi gospodine ministre kao i austrijska javnost upoznati kako i pod kojim uslovima i okolnostima je izvojevana ova ,,istorijska pobeda‘‘ i u kom pravcu odnosno kom stranputicom kreće Srbija i u šta tone.


loading...

Gospodin Vučic Vama kao i čitavoj Evropi maše zastavom demokratije i posvećenosti evropskim vrednostima, bacajući svima u oči prah i jeftinu priču prihvatljivu za otvaranje novih poglavlja.
Za to vreme taj isti čovek Srbiju gazi najbrutalnijom čizmom apsolutizma. Srbija je danas sve osim demokratske i pravne zemlje a to su potvrdili predsednički izbori . Okolnosti i način na koji su održani vratili su nas u mračne devedsete godine i zasenili i samog Slobodana Miloševića”, između ostalog navodi se u pismu.

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here