Home DRUŠTVO Država Zastava oružju dala pare za kupovinu Kovačnice

Država Zastava oružju dala pare za kupovinu Kovačnice

SHARE

Vlada sprečila bankrot propale firme poklonom od tri miliona evra “investitoru”

Pored najavljenog ulaganja od 9,7 miliona evra, Vlada Srbije je upravo odlučila da u Zastavu oružje, nakon što je ta fabrika početkom sedmice kupila Zastava kovačnicu u bankrotu, investira još tri miliona evra.

Piše: Z. R.

Kragujevac 29. april 2017. 10:07

Država Zastava oružju dala pare za kupovinu Kovačnice

– Pozvao me je premijer Aleksandar Vučić i čestitao na potpisivanju ugovora o kupovini Kovačnice i očuvanju te fabrike za potrebe domaće privrede i srpske namenske industrije. Obavestio me je, pritom, da je Vlada odlučila da u našu fabriku, uz već najavljenih 9,7 miliona, uloži još tri miliona evra. Tim novcem ćemo da platimo kupovinu Kovačnice – rekao je juče našem listu generalni direktor Zastave oružja Milojko Brzaković.

Najavljeno ulaganje države od 9,7 miliona evra biće, prema njegovim rečima, u potpunosti iskorišćeno za kupovinu savremene proizvodne opreme, koja treba da obezbedi podizanje kvaliteta proizvoda i dodatno ojača poziciju kragujevačke fabrike na svetskim tržištima.


loading...

– Novu halu površine 4.000 kvadratnih metara gradićemo novcem od prodaje pogona “Sivi dom” francuskom Triganou, koji je svojevremeno zakupio tu našu halu, i koji planira da trajno u njemu organizuje proizvodnju priključnih vozila. Poreska uprava Srbije trenutno procenjuje vrednost imovine “Sivog doma”, i čim taj postupak bude završen, ući ćemo u finalne pregovore sa Triganom o prodaji tog pogona – kaže Brzaković.

U Zastavi oružju intenzivno rade na razvoju novih proizvoda u oblasti pešadijskog naoružanja, pre svih modularne, odnosno nove automatske puške sa izmenjivim okvirom i cevima koja će, prva na svetu, moći da koristi metak 6,5x39mm (“Grendel”) koji, pored ostalog, obezbeđuje veću preciznost i manji trzaj pri gađanju. Oružari planiraju i da pojačaju i ubrzaju do sada pomalo zapostavljeni razvoj lovačko-sportskog oružja, kao i da značajnije povećaju obim proizvodnje lovačkih karabina.

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here