Home DRUŠTVO Serijska proizvodnja novog "fijata 500 L" od juna?

Serijska proizvodnja novog "fijata 500 L" od juna?

SHARE

Redizajnirani model fijat 500 L međunarodnoj javnosti će, napokon, biti predstavljen krajem narednog meseca u Torontu, nezvanično je juče potvrđeno Danasu u kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija.

Piše: Z. Radovanović

Kragujevac 28. april 2017. 11:31

Serijska proizvodnja novog "fijata 500 L" od juna?

Menadžment Fijata odlučio je, ipak, da promociju restilizovanog modela 500L organizuje u Severnoj Americi, gde model iz Kragujevca beleži znatno slabiji plasman od očekivanog, kao i od onog koji ostvaruje na evropskim tržištima.

U kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija za naš list kažu da je u pogonima kragujevačke fabrike sve spremno za serijsku proizvodnju novog “500L”, koja bi, kako se očekuje, trebalo da startuje tokom juna. Nezvanično se saznaje da će restilizovani “fijat 500L”, koji “maskiran” šarenom folijom mesecima krstari kragujevačkim ulicama i šumadijskim drumovima imati promenjene branike, farove i lajsne sa strane. Promenjen je i enterijer, i to tako što će redizajnirani model imati novi volan, sedišta i instrument tablu, dok je menjač nešto drugačije pozicioniran.


loading...

Koliko će ove promene na “fijatu 500L” poboljšati poziciju i produžiti vek tom modelu na evropskim i severnoameričkim tržištima, ostaje da se vidi. Podsetimo da je “fijat 500L” predstavljen u martu 2012, a serijska proizvodnja tog modela startovala početkom jula te godine. Prema podacima Svetskog udruženja proizvođača vozila, OICA, do sada je u Kragujevcu proizvedeno oko 450.000 jedinica ovog vozila.

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here