Home POLITIKA Dan 25: Protest protiv diktature

Dan 25: Protest protiv diktature

SHARE

Protest protiv dikature nastavljen je danas u Beogradu.

Piše: Ekipa Danasa

Beograd 27. april 2017. 19:00

Dan 25: Protest protiv diktature

19:07 -Kolona demonstranata krenula je Takovskom ulicom je do zgrade RTS. Jedan od učesnika protesta prekinuo je skandiranje “Vučiću, lopove”, rečima da je čuo da “njega mnogo više boli kada mu ne spominjemo ime”. Demonstranti su potom vikali “Vrati babu penziju”, jednu od najčešćih parola od početka Protesta protiv diktature.

18.52 – Protest protiv diktature okupio je stotinak učesnika na platou ispred Skupstine Srbije. Šetnja do ulaza u RTS, u Aberdarevoj ulici, trebalo bi da počne za desetak minuta. Muzika sa razglasa, transparenti, pištaljke i druga obelezija, kao i prethodna 24 puta obeležavaju, spolja gledano, demonstracije.

loading...

Iako pojedini logističari izražavaju svojevrsno razočaranje brojem učesnika, ono se ne razlikuje u odnosu na prethodne dane. Kolona je, tokom šetnje, narastala do 300 učesnika. Primetno je, međutim, manje medija. Doduše, njima je upućen poziv sa zvaničnog mail naloga Protesta protiv diktature, da kod Skupštine dođu u 19 časova.

Užice:Otkazan protest

Protest protiv diktature, koji je pre nekoliko dana bio najavljen za večeras u 19 časova na glavnom gradskom trgu, otkazan je zbog, kako su objasnili njegovi učesnici – veoma slabog interesovanja građana.

Okupljanja i protestne šetnje su počele u Užicu 4.aprila, a poslednji protest je održan 15.aprila.

Nakon toga, 23.aprila protest nije uspeo, jer se svega desetak mladih okupilo na Trgu partizana koji su odustali od protestne šetnje. Tada su okupljeni uputili zahteve lokalnoj vlasti, a Užičane pozvali da im se pridruže u protestu koji je bilo zakazan za večeras. Zbog veoma slabog interesovanja građana, učesnici protesta su odlučili da večerašnje okupljanje otkažu i naveli da se „protesti do daljeg neće održavati“.

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here