Home POLITIKA Vučić: Molimo Albance da ne govore o potrebama ujedinjenja u jednu državu

Vučić: Molimo Albance da ne govore o potrebama ujedinjenja u jednu državu

SHARE

 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić apelovao je danas na političke predstavnike Albanaca da ne izlaze u javnost s izjavama o potrebi da svi Albanci regiona formiraju jedinstvenu državu ukoliko bude zaustavljen proces evropskih integracija.

“Mi ih molimo, ponavljam, molimo da s takvim izjavama, ma šta mislili, ne izlaze u javnost jer to ne doprinosi dobrim odnosima u regionu, niti stvaranju atmosfere saradnje i zajedničkog rada na važnim projektima”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije nakon sastanka s predstavnicima fabrika odbrambene industrije.

On je ocenio da tako nešto, bez obzira na nečije želje, neće biti dozvoljeno.

Premijer Srbije je pozvao predstavnike Evropske unije da reaguju na te izjave i ocenio da bi, kada bi on izjavio da svi Srbi treba da žive u istoj državi, verovatno bio okačen u Briselu na jarbol, umesto neke od zastava koje tamo vise.

loading...

Vučić je rekao da Vlada Srbije ne želi nikoga da vređa i ne izjavljuje ništa slično jer razmišlja isključivo o dobroj i uspešnoj ekonomiji i boljem životnom standardu građana.

Predsednik Kosova Hašim Tači i premijer Albanije Edi Rama najavili su prethodnih dana da bi bilo dobro da dođe do ujedinjenja Kosova i Albanije, odnosno da svi Albanci regiona žive u jednoj državi, ako izbledi evropska perspektiva zapadnog Balkana.

Izvor: Beta

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here