Home POLITIKA Skupština neće da razmatra rušenje u Savamali

Skupština neće da razmatra rušenje u Savamali

SHARE

Božović traži odgovornost gradske vlasti, oduzeta mu reč na pomen fantomke i protesta

odbornik SNS: “To nije u nadležnosti Skupštine, Božović politizuje priču, a podržao je Jankovića, onog što ima pištolj”

Predlog za raspravu o odgovornosti gradske vlasti za rušenje u Savamali, koji je Balša Božović, odbornik DS-a, izneo na sednici Skupštine grada, ponovo je odbijen.

Piše: A. Popović

20. april 2017. 21:11

 Skupština neće da razmatra rušenje u Savamali

Božović je zahtevao da se po hitnom postupku utvrđuju činjenice i odgovornost za rušenje u Hercegovačkoj uz obrazloženje da najviši funkcioneri gradske vlasti treba da se izjasne o svom učešću u slučaju rušenja objekata i ograničavanja slobode građana u Savamali u noći 24. aprila 2016.

– Ova fantomka će ostati simbol vaše vlasti – ilustrovao je svoje reči pokazivanjem fantomke za govornicom, zbog čeka je dobio i opomenu. Predsednik skupštine, Nikola Nikodijević opomenuo je Božovića i zato što je spominjao proteste, a kada je naveo da “očekuje vanredne izbore jer gradska vlast ima 44 odsto podrške” Nikodijević mu je oduzeo reč i upozorio ga da se udalji od govornice. Tada se u raspravu uključio i odbornik SNS-a Mirko Rajković, koji je Božovića optužio da iznosi neistine u svrhu prikupljanja sitnih dnevnopolitičkih poena.

loading...

– Od nekoliko objekata naraslo je da je srušen ceo kvart, i ne znam zašto
pominje vrh gradske vlasti i šta će normalnom čoveku fantomka – naveo je
Rajković. Uz zamerku Božoviću da “politizuje priču”, skreće sa dnevnog reda i nadležnosti Skupštine, Rajković nije propustio priliku da pomene da je Božović podržao predsedničku kandidaturu Saše Jankovića oslovljavajući ga kao “onog koji ima pištolj”.

U ime odborničke grupe Demokratske stranke, Balša Božović je prethodnih godinu dana je, na svakoj sednici gradske Skupštine, pozivao odbornike da uvrste na dnevni red razmatranje rušenja u Savamali, što je svaki put dočekano sa negodovanjem, optužbama od strane odbornika vladajuće koalicije, i udaljavanjem sa govorničkog mesta.

Piše: Republički geodetski zavod

Piše: R. Marković

Piše: J. Diković

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here