Home POLITIKA Istraga zbog pretnji Nedimu Sejdinoviću

Istraga zbog pretnji Nedimu Sejdinoviću

SHARE

 

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je krivične prijave zbog pretnji koje su predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedimu Sejdinoviću upućene preko Fejsbuka.

Kako Sejdinović kaže za Insajder, u prethodnih pet dana na Fejsbuk mu je stiglo više od sto poruka koje sadrže pretnje i uvrede. Kako smatra, više od 50 su ugrožavajuće, ali je ipak podneo prijave u vezi sa samo 15 poruka. Tužilaštvo je odlučilo da su dve ozbiljne i ugrožavajuće, a ostale je odbacilo jer u njima, kako kažu, nema elemenata ugrožavanja sigurnosti i predložilo je Sejdinoviću da podnese privatne tužbe.

„Uložiću prigovor na ovu odluku Tužilaštva jer smatram da je svih 15 prijava ozbiljno, a privatne tužbe u ovom momentu neću podnositi“, rekao je Sejdinović.

Na pitanje Insajdera da li se oseća ugroženo, Sejdinović kaže da mu nije svejedno jer ima utisak da je cela akcija vrlo organizovana.

loading...

„Ipak, nisam zastrašen, nastaviću da radim kao i do sada“, rekao je on.

Komentarišući reakciju MUP-a i Tužilaštva, Sejdinović kaže da država u svakom slučaju zastrašivanja novinara treba da reaguje, jer se u suprotnom može steći utisak da podržava ovakve sitacije.

„U ovom slučaju reakcija je brza i ohrabrujuća i nadam da će nastaviti u ovom pravcu“, dodaje on.

Sejdinović navodi da ne poznaje lično ni jednu osobu sa čijih profila su mu stizale poruke, i kako kaže, ima utisak da su profili autentični.

Povod za pretnje Sejdimoviću je objavljena fotografija žute patke na Fejsbuku uz komentar “Srećan Veliki patak svima koji slave”.

Izvor: Insajder

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here