Home DRUŠTVO Odbačena žalba Beljanskog na poništenje doktorata

Odbačena žalba Beljanskog na poništenje doktorata

SHARE

Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost odbio je žalbu advokata Slobodana Beljanskog na rešenje dekana Pravnog fakulteta u Novom Sadu, kojim mu je oduzet doktorat koji je stekao pre 16 godina, saopštila je danas Advokatska komora Vojvodine (AKV).

Predsednik AKV Srđan Sikimić je medijima dostavio rešenje tog pokrajinskog sekretarijata od 29. marta i naveo da to čini jer su “u više navrata objavljivane netačne informacije advokata Slobodana Beljanskog iz Novog Sada i njegovih saradnika o navodnom učešću rukovodstva AKV u postupku poništaja odluke Komisije Pravnog fakulteta Univerziteta o odbranjenoj doktorskoj disertaciji Beljanskog“.

Podsetimo, Slobodan Beljanski je u novembru prošle godine, nakon što je Pravni fakultet doneo sporno rešenje, izjavio da će se žaliti na tu odluku i ocenio da je moguće da je reč o “političkom pritisku” na njega zbog toga što je zastupao stranke u sporovima protiv Pravnog fakulteta, ali zbog svog kritičkog odnosa prema vlasti i monopolu državnih pravnih fakulteta nad privatnim.

Pravni fakultet: Beljanski nije podneo zahtev za odbranu

Beljanskom je 7. novembra 2016. stiglo Rešenje o poništenju doktorata. Komisija koju su činili Branislav Ristivojević, Milan Babić i Snežana Petrović došla je do zaključka da je podneskom iz 1992. Beljanski obavestio Fakultet da “definitivno ne želi da brani svoju disertaciju”, te su mu vraćena sva dokumenta, a postupak „odbrane disertacije je završen neuspešno“.

Međutim, Beljanski je tada rekao da nikada nije povukao svoju prijavu i da je ona ostala otvorena. Zbog toga je Nastavno-naučno veće Pravnog fakulteta 1. marta 2001. jednoglasno donelo odluku da se formira komisija i da doktorat bude branjen, što se i dogodilo. Ipak, rešenjem Komisije koje je potpisao dekan Pravnog fakulteta Ljubomir Stajić u novembru prošle godine taj doktorat je poništen.

loading...

Slobodan Beljanski zbog odbijanja žalbe na poništenje doktorata zakonski može da se žali Upravnom sudu.

Izvor: Beta, Insajder

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here