Home POLITIKA Nikolić potpisao Ukaze o odlikovanjima

Nikolić potpisao Ukaze o odlikovanjima

SHARE

 Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je 12. aprila Ukaze o dodeli odlikovanja, a zaslužni pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije su, povodom Dana Vojske, odlikovani jednom zlatnom i 18 srebrnih medalja za zasluge, kao i dva zlatne i 31 srebrnom medaljom za revnosnu službu.

Piše: Fonet

Beograd 19. april 2017. 18:34

Nikolić potpisao Ukaze o odlikovanjima

Zlatnom medaljom za revnosnu službu, za zasluge i izuzetne rezultate u obavljanju poverenih dužnosti i zadataka od značaja za Republiku Srbiju, odlikovan je Luka Radovanović, službenik u Ministarstvu spoljnih poslova.

Zlatnom medaljom za hrabrost “Miloš Obilić”, za ispoljenu izvanrednu hrabrost i delo ličnog herojstva, posthumno su odlikovani pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije: potpukovnik Nenad Ćulibrk, kapetan Dejan Pandurović, potpukovnik Miroslav Perišić, kapetan Darko Kostić i vojni nameštenici Dejan Kovačević i Željko Nikolić.

Zlatnom medaljom za hrabrost “Miloš Obilić”, za ispoljenu izvanrednu hrabrost i delo ličnog herojstva odlikovani su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Sektora za vanredne situacije: Milošević Nenad, komandant vatrogasno- spasilačke brigade, Marinković Predrag, komandir vatrogasno spasilačkog odeljenja, Simović Ivan, vatrogasac- spasilac, Petković Nebojša, vođa vatrogasno- spasilačke grupe, Vranić Marko, vođa vatrogasno- spasilačke grupe i Milikić Nenad, vođa vatrogasno- spasilačke grupe.

loading...

Ordenom srpske zastave prvog stepena, za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Kazahstana, odlikovan je ambasador Republike Kazahstan u Srbiji, Nurbah Turaruli Rustemov.

Ordenom srpske zastave prvog stepena, za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Belorusije, odlikovan je ambasador Belorusije u Srbiji Vladimir Nikolaevič Čušev, navodi se u saopštenju pres službe predsednika Srbije.

Piše: FoNet

Piše: FoNet

Piše: Danas Online

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here