Home DRUŠTVO Što je mnogo, mnogo je

Što je mnogo, mnogo je

SHARE

 Gospodar (Kralj) Vučić hteo bi da pokrije sve u kampanji. Prvo obeća pa opovrgne, pa se obraća rusofilima, pa okuplja “elitu” koja ga podržava, pa ženama, pa sirotinji… hiljade plakata i bilborda širom Srbije, da ne pominjem druge oblike ubedjivanja.

Pet godina je na vlasti, pa se pitam kao i većina sugradjana kada će početi nešto korisno da radi, kada će početi te epske hvalospevne reforme izmedju ostalog i u javnom sedalačkom sektoru partijskih miševa(čast izuzecima), kada će prestati da skidaju kožu sa ledja ovom obespravljenom, osiromašenom i izluđenom narodu? Kada, kad upavo ovaj narod više ne može i neće da trpi lažna obećanja i obmane?

Upravo strah od naroda je ono što brine Vučića i saradnike. Jednom su osetili bes građana, a svesni su da su izgubili kompas i da su ponovo žestoko, alavošću i bahatošću, nažuljali narod i da izbore mogu da dobiju samo prepravkom zapisnika, a znaju i šta sleduje nakon toga. Vučić i neoradikali bolje od svih znaju da ne postoje DOSovski kandidati, ali postoji nezadovoljan, gladan narod na ivici pucanja i pokušavaju da pripreme teren za rad policije i vojske dogodi li im se pucanje. Samo, jedno su ponovo zaboravili, policajci i vojnici rade za mizernu platu i dele sudbinu nezadovoljnog naroda, pa ni na njih ne mogu da računaju.

Na jednom činovniku više i visoke stručne spreme radi stotine brižnih ljudi: mame, tate, tetke, lekari, učitelji, profesori, društveni javni radnici, psiholozi, vojska. Svi se trude da  stvore odgovornog čoveka koji će veći deo svog života ostavljati kartonske kutije na određeno mesto.

Oni se ponasaju neotesano i bahato,  a sve što rade pripisuju opoziciji. Neverovatno, kao da to svakom coveku normalne inteligencije nije jasno.

loading...

Oni se stide samih sebe, a mi njih sto su na vlasti. 

A.S.

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here