Home DRUŠTVO Šabić: Partijski aktivisti uznemiravaju građane

Šabić: Partijski aktivisti uznemiravaju građane

SHARE

Kako se navodi, građani su posebno zabrinuti da stranke za kampanju “od vrata do vrata” ili kroz elektronsku komunikaciju zloupotrebljavaju različite lične podatke iz baza podataka organa vlasti, operatora telefona ili interneta koje moraju biti zaštićene.

“Poverenik podseća da je više puta, uključujući i prethodne izbore upozoravao i nadležne i javnost da razne aktivnosti političkih stranaka mnogi građani doživljavaju kao uznemiravanje i ugrožavanje privatnosti”, naveo je poverenik.

On je podsetio građane da nemaju nikakvu obavezu da stranačke aktiviste primaju ili da odgovaraju na njihova pitanja i da to zavisi isključivo od njihove volje.

“Imajući u vidu da ne mali broj građana iz različitih razloga, uključujući i strah od posledica, ima rezerve prema tome da se otvoreno suprotstave aspiracijama stranačkih aktivista, poverenik je javno više puta ukazivao da je indikativno to da su građani, bar na papiru, nizom odredbi o zaštiti potrošača, u više zakona ‘štićeni’ od neželjenih poseta trgovaca, posrednika, pružalaca usluga, ali da nema zakonskih odredbi koje bi ih štitile“ kada ih na sličan način uznemiravaju stranački aktivisti, naveo je poverenik.

Izvor: Beta

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here