Home NAJNOVIJE VESTI ČEDA JOVANOVIĆ : „Ne možemo sa SNS-om jer oni ne žele u...

ČEDA JOVANOVIĆ : „Ne možemo sa SNS-om jer oni ne žele u NATO, ne priznaju Kosovo i genocid u Srebrenici!“

SHARE

LDP saopštila je da je jasno da danas nema mesta u Vladi Srbije za tu stranku, a da ni u prošlosti drugi akteri na vlasti nisu imali snage za LDP u vladi.

„Nisu želeli da uvedemo Srbiju u NATO, čime bismo učinili sigurnijom budućnost zemlje, niti da usvojimo stav da je Srebrenica genocid, što je preduslov mira u BiH. Nije bilo snage za liderstvo u politici pomirenja i uspostavljanja novih odnosa Prištine i Beograda i iskrenog regionalnog partnerstva sa Hrvatskom“, naveo je LDP.

Odnos prema LDP-u je, kako tvrde, mera spremnosti da se konkretno iskorači iz stani-kreni politike, da se dođe do zaista reformske vlade.

LDP navodi da je zato funkcioner SNS Igor Mirović u pravu kada kaže da je politika ono u čemu se, kao i do sada, razilaze LDP i SNS.

Mirović je ranije izjavio da LDP „nema tu dozu širine i tolerancije u odnosu na politički ambijent“ da bi mogao da uđe u novu vladu.

loading...

„Ove političke razlike nisu posledice nekog hira, već našeg stava da nema kompromisa oko suštinskih pitanja sa kojima se suočava naše društvo“, napominje se u saopštenju.

„Jasno nam je i da je pritisak spolja bio prejak. Srbija mnogo više gubi od SNS-a i LDP-a zbog nemogućnosti dogovora oko sprovođenja takve politike“, tvrdi se u saopštenju.

„LDP će svoj odnos prema budućoj vladi graditi na osnovu politike koju bude sprovodila, podržaćemo svaki korak u dobrom smeru i biti oštra opozicija svemu što društvo vuče unazad“, kaže se u saopštenju.

Na svakoj odgovornoj stranci leži odgovornost da učini sve da period u kojem je društvo talac neodgovorne politike i nesposobnih političara što kraće traje, naveo je LDP u saopštenju.

(intermagazin.rs)

loading...

1 COMMENT

  1. Ko je neobrijani gospodin na fotki ? Zasto se publikuje sta on misli ? Koliko su mu biraci dali glasova ili koliko njegova partija ima procenata i da li je on neki poslanik u Skupstini …
    Ko zna odgovore neka me obavesti, jer ni moja okolina ne poznaje neobrijanog gospodina…

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here