Home DRUŠTVO UBIJEŠ 2 ČOVEKA, PA SE ZAPOSLIŠ U ŽELEZARI DA ODLOŽIŠ ROBIJU

UBIJEŠ 2 ČOVEKA, PA SE ZAPOSLIŠ U ŽELEZARI DA ODLOŽIŠ ROBIJU

SHARE

BEGUNAC: Raspisana poternica za direktorom Železare

Prvi čovek srpske čeličane Bojan Bojković krije se od policije, koja je dobila nalog da ga uhapsi i sprovede u zatvor kako bi konačno odslužio kaznu od tri i po godine
Bojan Bojković, bivši direktor i član Nadzornog odbora „Železare Smederevo“, nije se 17. jula javio na izdržavanje kazne od tri i po godine zatvora i sud je doneo naredbu da se za njim raspiše poternica.

– Osuđeni Bojan Bojković nije podneo novu molbu za odlaganje izvršenja kazne zatvora po presudi Višeg suda u Banjaluci, niti se po isteku roka odlaganja izvršenja kazne javio na izdržavanje, pa je postupajući sudija, odeljenje za izvršenje krivičnih sankcija ovog suda, izdao naredbu za raspisivanje poternice – potvrdila je za Kurir predsednik Drugog osnovnog suda Ljiljana Brkić.

Bojković je, podsetimo, u januaru 2013. godine pred Okružnim sudom u Banjaluci osuđen zbog toga što je 3. decembra 2011. godine na putu Šipovo-Kupres, u stanju teškog pijanstva, sa 2,35 promila alkohola u krvi izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginula dva muškarca.

On je „škodom superb“ prešao na suprotnu stranu kolovoza i udario u „golf 3“. Na mestu nesreće nastradao je vozač „golfa“ Vladimir Jović, kao i Bojkovićev saputnik Goran Stupar.

U nesreći koju je bivši direktor „Železare“ izazvao pri brzini od 94 kilometara na sat teško su povređena još tri putnika.

Kako je Kurir pisao, tokom suđenja u Republici Srpskoj, Bojković je, navodno, tvrdio da nije on bio za volanom „škode“, već njegov pokojni prijatelj. Prema izjavi jednog od svedoka, Bojković je nakon nesreće prešao na zadnje sedište automobila, pokušavajući da svali krivicu na druge. Međutim, tad je zadržan u pritvoru, a na slobodu je pušten mesec dana kasnije, pošto je sud odobrio da plati kauciju od 50.000 evra.

loading...

Kao državljanin Srbije, tražio je da kaznu služi  u našoj državi.

Iako je osuđen pre više od tri godine, on je uspešno izbegavao da ode na robiju. Osam meseci nakon presude postao je izvršni direktor srpske čeličane i do sada je podneo više zahteva za odlaganje odlaska u zatvorsku ćeliju.
– S obzirom na to da je sada sud za njim naložio raspisivanje poternice, čim ga policija bude pronašla, sprovešće ga pravo u zatvor – kaže izvor Kurira.

Protekcija
„ŽELEZARA“ MU PRODUŽAVALA SLOBODU

Bojan Bojković je poslednji put odlazak na izdržavanje kazne odložio u februaru, i to tako što je, osim njegove molbe za odlaganje, molbu da ne ide u zatvor podnela i Radna grupa za „Železaru“. Tada mu je sud omogućio da još pet meseci provede na slobodi.
– Po zakonu, imao je pravo da ponovo uloži molbu za odlaganje. Međutim, najverovatnije nije imao razlog za to, pa je odlučio da pokuša da se sakrije i tako produži slobodu – objašnjava sagovornik Kurira iz srpskog pravosuđa.

 

(kurir)
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here