Home NAJNOVIJE VESTI KAD “GAZDA” EVOLUIRA U ČOVEKA

KAD “GAZDA” EVOLUIRA U ČOVEKA

SHARE

OVAJ ŠEF SVOJIM RADNICIMA DAJE 20.000 DOLARA ZA VENČANJE: Ova tužna priča ga je navela na to

Velika je stvar dobiti povišicu na poslu, a kada šef još plati venčanje svome zaposlenom, to je stvarno ogromna stvar! Generalni direktor jedne firme pokrivanjem troškova venčanja do 20. 000 dolara nagrađuje svoje radnike, ali to nije sve…
Američka firma koja je bavi internet trgovinom namirnica na veliko, podigla je lestvicu vrlo visoko kada je reč o odnosu prema zaposlenima. Naime, generalni direktor firme, 34-godišnji Čin Hung svojim zaposlenima daje novac za venčanje.

Ovu poslovnu politiku je uveo nakon što se Marsel Grem, 26-godišnji radnik skladišta firme u Nju Džrsiju, borio s da plati troškove majčino ječenje i svoje venčanje. Njegova majka bila je jako bolesna i Marsel se želeo da se venčačim što pre kako bi majka mogla pisustvovati venčanju. Marsel je radio sedam dana u nedelji, dve smene u danu kako bi uštedeo pare.

U nemogućnosti da pokrije sve troškove, jednoga dana na poslu seo je na pod skladišta i briznuo u plač. Šef je saznao za Marselov problem, nazvao ga i pitao kako mu može pomoći. Iz te ponude rodila se beneficija za radnike koji se žele venčati.

Foto: ProfimediaFoto: Profimedia

“Firma je morala uskočiti i postupiti ispravno’, ispričao je Čin Hung. Marcel je naravno bio presrećan zbog činjenice da će mu firma u kojoj radi platiti venčanje.

“Plakao sam, kao i moja verenica. To mi daje do znanja da forma ceni moj rad’, kaže Marsel. Finansijska pomoć za venčanje samo je jedna od beneficija kojima ova firma nagrađuje svoje zaposlene. Radnici koji su plaćeni po satu imaju iste beneficije kao i zaposleni na fiksnoj plati. Imaju plaćeni godišnji odmor, mogu uzeti bolovanje, a firma plaća i školarinu za fakultet deci svojih zaposlenih. S ovakvim povlasticama ne čudi da su radnici snažno odani firmi.

“Samo je dvoje ljudi do sada otišlo iz firme”, otkrio je generalni direktor kompanije koja ima oko 125 radnika.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
loading...

(KURIR)

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here