Home DRUŠTVO VEROVALI ILI NE, NEKO U SRBIJI SNOSIO ODGOVORNOST ZA NEŠTO

VEROVALI ILI NE, NEKO U SRBIJI SNOSIO ODGOVORNOST ZA NEŠTO

SHARE

Iako, je apsurdono što je ovo uopšte vest:

Petnaest zaposlenih na srpskim železnicama kažnjeni su zbog incidenta koji se dogodio 21. jula kada je putnički voz iz Niša u Ripnju prebačen na slepi kolosek, saopštili su danas “Železnice Srbije” i “Srbijavoz”.
U zajedničkom saopštenju navedeno je da su smanjenjem plate kažnjena sedmorica zaposlenih u “Infrastrukturi železnice Srbije”, među kojima trojica direktora sektora i rukovodioci železničkog čvora Beograd.
Dvojica zaposlenih premeštena su na niža radna mesta, dok su dva radnika dobila upozorenje na postojanje razloga za otkaz Ugovora o radu zbog počinjenih propusta.
Zbog neorganizovanja alternativnog prevoza od Ripnja do Beograda putnicima iz ovog voza, “Srbijavoz” je kaznila smanjem plate četvoro zaposlenih, na čelu sa pomoćnikom direktora sektora.
Brzi voz “Morava” koji je 21. jula krenuo iz Niša ka Beogradu, iz nepoznatih razloga na stanici u Ripnju skrenuo je na slepi kolosek, ali niko od putnika nije povređen. Mašinovođa je uspeo da ukoči pre udara u stari napušteni vagon.
Putnici su morali da prekinu putovanje vozom i da ostatak puta do Beograda nastave kako se ko snađe. Kako kažu, niko od zaposlenih na železnici nije im se našao, bili su prepušteni sami sebi, iako su karte uredno platili.
(Beta)
Dobro je da bar iko za išta u ovom sistemu snosi bilo kakvu odgovornost, mada sumnjam da bi do toga uopšte došlo da se u tom vozu među putnicima nije našla bar tetka nakog funkcionera…
loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here