Home DRUŠTVO JANKOVIĆ: Apsurdno je da vlast raspiše vanredne izbore jer joj treba pun...

JANKOVIĆ: Apsurdno je da vlast raspiše vanredne izbore jer joj treba pun legitimitet, a kada ih glatko dobije priča o novim vanvanrednim izborima

SHARE

Zaštitnik građana Saša Janković smatra da je apsurdno da vlast u naponu snage raspiše vanredne izbore sa obrazloženjem da Srbiji brzo treba vlada punog legitimiteta da nas još brže vodi u napredak, da izbore vlast glatko dobije, ali da ne formira vladu, već se opet priča o novim, vanvanrednim izborima, i to na svim nivoima.

Da li bi dovoljno dobra pozicija za formiranje nove vlade bilo samo da se u Srbiji ukine opozicija, pravosuđe, mediji, nevladine organizacije, upitao je Janković, i da se građanima stvarnost ukazuje isključivo na „izložbama“ u postavci informativne stranačke službe.

I kakvi su to uopšte izbori onda ako najjači odlučuje gde, kada, ko i kako, a ako mu se rezultat ipak ne svidi krivi druge i sve ponavlja iz početka, dodao je Janković, koji nema saznanja o tome zašto Vučić ne sastavlja vladu.

„Mogu samo da pričam o posledicama toga što radi na ostvarivanje prava građana, vladavinu prava i ljudska prava u zemlji“, objasnio je Janković, koji pita i treba li nam vlada uopšte, ako se tvrdi da nam tehnička vlada radi bolje od bilo koje ranije, da ne kaže u istoriji Srbije.

„I ne samo to“, primetio je Janković, „mandatar odlično sarađuje i s predsednicima drugih država, parlament usvaja sve što kaže, tužilaštvo progoni ili ne progoni nekako uvek po njegovim predskazanjima, policija efikasno suzbija kriminal lubeničara i tezgaroša, Poreska uprava zadaje poslednji udarac stanodavcima koji su opljačkali državu“.

Možda ništa ne treba da menjamo, dodao je Janković i upitao „šta ako stranci pritiskaju da sve ostane baš kako je sada?“

loading...

(Izvor: FoNet)

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here