Home DRUŠTVO VUČIĆ PLAĆA ĐELIĆA da privatizuje Aerodrom Beograd i Sava centar i da...

VUČIĆ PLAĆA ĐELIĆA da privatizuje Aerodrom Beograd i Sava centar i da namesti njihovu prodaju Arapima!

SHARE

DEMOKRATSKA stranka Srbije upozorava da se u senci tema koje se spinovanjem i zloupotrebom medija i javnosti nameću kao bitne, svakodnevno odvijaju aktivnosti Vlade koje potvrđuju da je borba protiv korupcije samo prazna priča i da sistemska korupcija ne samo da nije eliminisana ili makar smanjena, već naprotiv, dostiže svoj vrhunac.

Poslednji primer su opravdano sumnjiva događanja u vezi privatizacija i daljeg poslovanja i statusa Sava Centra i Aerodroma Beograd.

Postupak privatizacije Aerodroma Beograd, profitabilnog akcionarskog društva u većinskom vlasništvu države, u toku je i za privatizacionog savetnika je slobodnom pogodbom izabrana kompanija Lazard, kojoj će za usluge biti plaćeno 1,27 miliona evra i dodatnih 3,22 miliona u slučaju uspešnog okončanja posla.

Lazard je poznat kao firma koja je bila savetnik u neuspeloj privatizaciji Telekoma i u kojoj je bivši ministar Božidar Đelić na visokoj funkciji.

Istovremeno sa otvorenim postupkom privatizacije Aerodroma Beograd otvoren je postupak privatizacije Sava Centra, raspisan je i završen neobavezujući tender i očekuje se raspisivanje obavezujućeg. Tender će biti raspisan na osnovu modela koji će utvrditi radna grupa u kojoj je, gle čuda! , i predstavnik „Er Srbije“, čiji je suvlasnik Etihad ervejz, zainteresovan za privatizaciju Aerodroma Beograd.

loading...

Učešće državnog preduzeća u privatizaciji, a pre okončanja privatizacije – Aerodroma Beograd, u privatizaciji javnog preduzeća Sava Centar, pri čemu u donošenju ključnih odluka učestvuju milionoma evra plaćene firme izabrane slobodnom pogodbom i neposredno zainteresovane kompanije, na nedvosmislen način potvrđuju da je u Srbiji sistemska korupcija, korupcija u vrhu vlasti, dostigla vrhunac.

(saopštenje Demokratske stranke Srbije)

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here