Home DRUŠTVO Vučić: Neću osporiti odgovornost Malog AKO se utvrdi

Vučić: Neću osporiti odgovornost Malog AKO se utvrdi

SHARE

Ključna reč je da će se odgovornost snositi SAMO UKOLIKO SE DOKAŽE POSTOJANJE ISTE. Da li smo tolike ove da poverijemo da će se odgovornost ikada utvrđivati? Da je postojala politička volja da se utvrdi odgovornost to bi do sada bilo učinjeno!!!

Predsednik Vlade Srbije u tehničkom mandatu Aleksandar Vučić rekao je da ima puno poverenje u gradonačelnika Beograda Sinišu Malog, ali i da nikada neće osporiti njegovu odgovornost ukoliko se ona ustanovi. Kao primer odgovornosti za učinjenu grešku naveo je bivšeg ministra odbrane Bratislava Gašića.

Vučić je za nedeljnik “Ekspres” rekao da je odgovornost pitanje “uređene države, sistema i osnovnih načela kojima se rukovodimo”.

“Pre nego što izaberem saradnike razmišljam o tome da li verujem da su u stanju da rade i imaju rezultat, a kada ih postavim, ostane samo pitanje odgovornosti. I od njega nema skrivanja, niti ću ja dopustiti da se bilo ko sakrije. To oni koji me ne vole nikako da shvate i mislim da se tu krije razlog stalnog ‘kačenja sa Vučićem”, kazao je mandatar za sastav nove vlade.

Dodao je da insistira na odgovornosti svojih saradnika za greške koje naprave, navodeći slučaj bivšeg ministra odbrane Bratislava Gašića kao najbolji primer takvog odnosa.

loading...

“Odličan saradnik, sa mojim punim poverenjem, kada je pogrešio, odgovarao je. Što protivnici time nisu zadovoljni, šta da im radim, ionako nisam nikada ni imao nameru da njima udovoljim”, rekao je Vučić.

“Neću lenje bube, lezileboviće i sveznalice”

Mandatar je za novu vladu rekao da mora biti bez mediokriteta, lenjih buba i lezilebovića.

“Tako da, ako govorimo o rečenici koja rešava pitanje sledeće vlade, ona neće imati nikakavih zareza, niti stilskih figura, navodnika, pogovoto prideva. Biće kratka, prosta – rad i rezultat. Prosto rečeno, neću mediokritete, neću lenje bube, sveznalice, lezileboviće zato što znam da samo prvi tim može da mi pomogne sa oživim tu energiju i veru koja je glasala, da je pokrenem i dobijem od nje onaj zanos da ga Srbija dobije koji je potreban da bi se ona promenila nepovratno, i da bi nastavila da se menja”, rekaoje Vučić.

Kaže da bi bio protiv svake vlade koja ne bi bila u stanju da donosi odluke.

Igra “obucite Vučića”

“Po neki put mi se čini da sam nekima isto što i deci ono što se zove ‘zamišljeni, izmaštani prijatelj’, samo što ovi moji imaju nekog zamišljenog neprijatelja. Da ne budem pogrešno shvaćen, ne doživljavam ja njih kao decu, niti hoću da ih ponizim ili omalovažavam, nego jednostavno nemam drugo objašnjenje”, rekao je Vučić.

Kako kaže, kao da se igraju igre iz Zabavnika “obucite Maju”, samo što u njegovom slučaju zamišljaju šta im sve loše Vučić radi.

“Kao da su nacrtali nekog svog, ličnog, mene Vučića i sada maštaju o tome šta im on sve loše radi”, rekaoje premijer za Ekspres.

“Sada oblače mene, malo u diktatora, malo u Hitlera, malo u devedesete, a što, to morate njih da pitate”, dodao je Vučić.

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here