Home DRUŠTVO ŽIVKOVIĆ UPUTIO PREDLOG ZAKONA: Obavezno lekarsko uverenje za članove vlade!

ŽIVKOVIĆ UPUTIO PREDLOG ZAKONA: Obavezno lekarsko uverenje za članove vlade!

SHARE
Narodni poslanik Nove stranke Zoran Živković uputio je danas u skupštinsku proceduru Predlog zakona o dopuni Zakona o Vladi kojim se predviđa da svaki predloženi član Vlade, pre izbora, mora Narodnoj skupštini da dostavi lekarsko uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u državnim organima.
– Mnogobrojne odluke Vlade i ministarstava pojedinačno, donete u poslednjoj deceniji, nanele su ogromnu štetu državi Srbiji i njenim građanima. Te odluke nisu mogli da donesu ljudi koji ispunjavaju uslove za dobijanje zdravstvenog uverenja neophodnog za zasnivanje radnog odnosa u državnim organima. Izmene zakona koje su ovde predložene povećaće izvesnost da na visoke funkcije u našoj državi ne mogu doći osobe koje ne ispunjavaju osnovne zdravstvene uslove za njihovo obavljanje. Time se stvaraju elementarni uslovi za razvoj demokratije, vladavine prava i obezbeđivanja prosperitetne budućnosti naše države – naveo je Živković u obrazloženju Predloga.
Iako se predlaže samo lekarski pregled u cilju utvrđivanja osnovnih psiho motornih funkcija, možda bi trebalo dopuniti zakon obaveznim elementarnim testiranjima u cilju utvrđivanja nivoa ili bar postojanja inteligencije kod onih od strane naroda legitimno izabranih predstavnika. Ne toliko u cilju obećanog nam prosperiteta koliko u cilju smanjenja transfera blama dok gledamo i slušamo njih 250 najboljih među najboljima, reprezente ovog naroda.zakon-predlog-nova-stranka-foto-printscreen-1469446281-956027
loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here